śledzie w oleju

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    8 płatów
  • cebula

    2 szt.
  • olej

    do smaku
  • ziele angielskie

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Matiasy namoczyć w zimnej wodzie przez około 1.5 godz.Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w piórka.Do słoika układać warstwami-śledzie pokrojone w cząstki,na to cebulka,śledzie,cebulka itd.Dodać do każdego słoika po 4 kulki ziela angielskiego i po 2 liście laurowe.Zalać olejem do końca wysokości słoika.Można degustować po upływie 24 godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PIOTR11 07.02.2014 08:42
apetycznie zrobione
TEtalicha 24.04.2013 15:08
smaczne sledzie
sara1 13.04.2013 08:46
bardzo smaczne są takie śledzie
Sylwia56 09.12.2012 21:03
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat