Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety ala matias 400 g
olej
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju 2

Śledzie wymoczyć w wodzie z odrobiną octu przez godzinę.
Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić na paseczki.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce. Wymoczone filety pokroić na kawałki pod skosem.
Wszystkie składniki wrzucić do miski, zalać olejem i wymieszać.
Jak ktoś lubi to może dodać pieprzu.
Gotowe śledzie przełożyć do słoika, zakręcić i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 13.11.2010 21:34
ja też
eli_555 13.11.2010 16:04
uwielbiam śledzie
Ewa111 09.10.2010 16:53
Bardzo pyszne takie śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak