Śledzie w oleju.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    6 szt
  • cebula

    1,5 szt
  • keczup pikantny

    2 łyżki
  • olej

    wg.potrzeb
  • ocet balsamiczny

    wg.uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe namoczyć na kilka godzin.
Cebulę obrać,pokroić w piórka.Na patelnię wlać 2-3 łyżki oleju,dodać cebulę i podgrzewać do momentu aż zrobi się miękka wtedy dodać keczup ,wymieszać i chwilę dusić.Zdjąć z patelni i wystudzić.
Każdy filet śledzia nadziewać cebulą i zwinąć w rulonik,spiąć wykałaczką.
Śledzie ułożyć w miseczce,zalać olejem i skropić octem balsamicznym.Można jeść po kilku godzinach ale najlepsze są na drugi dzień.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 19.06.2013 07:28
już dawno nie jadłam
Wafelek2601 10.05.2013 21:14
Bardzo smaczne
wiola333 19.03.2013 09:47
bardzo smaczny przepis
IZABELA29 27.12.2012 15:47
śledzika takiego w tym roku na święta nie jadłam i nie robiłam ale inne gościły oczywiście
IZABELA29 22.09.2012 09:56
i smaczniutkie
IZABELA29 10.01.2012 10:35
świetne na każda okazje
IlonaAlbertos 31.12.2011 00:47
Robiłam na Wigilię, są super.
junox 26.12.2011 14:37
śledziki to ja bardzo lubię
kuklik 23.11.2011 16:10
i nie tylko do gorzałeczki
anemon 19.09.2011 06:11
Smaczna i dekoracyjna przystawka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat