Śledzie w oleju

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie matjas

    6 płatów
  • cebula biała

    2 szt
  • ogórki konserwowe

    3 szt
  • sól i pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 szt
  • koperek

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe mocze w ciepłej wodzie ok 2 godziny. Następnie kroję je w paski o grubości ok 2 cm.

Szalotkę obieram i kroję w drobną kostkę.

Ogórki konserwowe kroję w drobną kostkę.
Wszystko łącze ze sobą. Dodaję olej i przyprawy. Mieszam.

Przekładam do słoiczka i wkładam do lodówki na ok 2 doby.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 09.01.2017 16:01
nałogowo przygotowuję śledzie na różne sposoby ;)
Krzysztof15 09.01.2017 13:46
pyszny sledzik
Futka 09.01.2017 12:19
Uwielbiam takie śledziki :) Pychoty! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat