Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie matjas 6 płatów
cebula biała 2 szt
ogórki konserwowe 3 szt
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
koperek 2 łyżki
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju

Płaty śledziowe mocze w ciepłej wodzie ok 2 godziny. Następnie kroję je w paski o grubości ok 2 cm.

Szalotkę obieram i kroję w drobną kostkę.

Ogórki konserwowe kroję w drobną kostkę.
Wszystko łącze ze sobą. Dodaję olej i przyprawy. Mieszam.

Przekładam do słoiczka i wkładam do lodówki na ok 2 doby.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 09.01.2017 16:01
nałogowo przygotowuję śledzie na różne sposoby ;)
Krzysztof15 09.01.2017 13:46
pyszny sledzik
Futka 09.01.2017 12:19
Uwielbiam takie śledziki :) Pychoty! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak