Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w occie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 250 g
cebula 4
woda 800 ml
ocet 150 ml
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w occie

Solone płaty śledziowe otwieram z opakowania i myję pod bieżącą wodą. Cebule obieram i kroję w plasterki, śledzie też w plastry mniejsze.W garnku zagotowuję wodę z cukrem, listkami, zielem i szczyptą soli. Dodaję cebulę i gotuję około 1-2 minuty. Gdy cebula jest miękka, wyłączam gaz, dodaje ocet i szybko schładzam zalewę wstawiając garnek do miski z zimną wodą.W słoiku śledzie układam na przemian z cebulą i dodaję zalewę octową. Zamykam i zostawiam na minimum 24 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak