Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w occie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
ocet 1 szklanka
woda 3 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 4 ziarenka
pieprz czarny 6 ziarenek
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
śledzie 1/2 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w occie

Śledzie moczymy w zimnej wodzie 3 godz. Następnie odsączamy je i kroimy w kawałki.

Cebulę kroimy w pół plasterki i solimy – odstawiamy, żeby zmiękła.

W garnku gotujemy wodę z solą, liściem laurowym, zielem angielskim, pieprzem i cukrem. Studzimy.

Cebulę dodajemy do śledzi, zalewamy zimną zalewą.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku w lodówce.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 05.02.2014 22:00
dziękuję za odpowiedź :)
krokus 01.02.2014 22:50
SmacznaPyza..ja używam octu 10%
Łukasz15 01.02.2014 22:47
Bardzo lubię
SmacznaPyza 01.02.2014 22:13
ilu procentowy ocet ?
gosia561 01.02.2014 22:04
doskonała przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak