APM

Śledzie w musztardzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    1 opakowanie
  • musztarda francuska

    3 łyżka
  • musztarda sarepska

    2 łyżka
  • oliwa

    do zalania
  • cebula

    1 sztuka
  • pieprz

    do smaku
  • cytryna

    1 sztuka (sok)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie dobrze wypłukać, pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z musztardami. Cebulę pokroić w kostkę lub piórka.
W misce lub słoiku układać warstwę śledzi, cebuli - popieprzyć i tak do wyczerpania składników. Po ułożeniu warstw wszystko zalać oliwą i sokiem z cytryny tak aby wszystko było pokryte. Odstawić najlepiej na noc.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 04.06.2012 07:18
Nie jestem śledziowym amatorem, ale zdjęcia skłania mnie do spróbowania jest bardzo apetyczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat