Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w musztardowym sosie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 1 opakowanie
oliwa 1 łyżka
cebula 1 sztuka
kwaśna śmietana 100 ml
musztarda 2 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w musztardowym sosie

Kroki postępowania

1
Matiasy pokroić w paski i osączyć.
Krok 1 - Śledzie w musztardowym sosie foto
2
Cebulę pokroić w pióra i zalać wrzątkiem. Po 5 minutach osączyć i ostudzić.
Krok 2 - Śledzie w musztardowym sosie foto
3
Oliwę połączyć ze śmietaną i musztardą oraz pieprzem.
Krok 3 - Śledzie w musztardowym sosie foto
4
Wymieszać.

Krok 4 - Śledzie w musztardowym sosie foto
5
Do śledzi dodać cebulkę.
Krok 5 - Śledzie w musztardowym sosie foto
6
Wlać powstały sos.
Krok 6 - Śledzie w musztardowym sosie foto
7
Wszystkie składniki wymieszać.

Śledzie trzymać przynajmniej godzinę w lodówce przed podaniem.
Krok 7 - Śledzie w musztardowym sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak