Śledzie w majonezie

Śledzie w majonezie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe solone

    1 kg
  • majonez

    10 dag
  • cebula

    1/2 sztuki
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • posiekana natka pietryszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe należy pokroić na niewielkie kawałki, przełożyć do salaterki, posypać posiekaną cebula i polać sosem przygotowanym z majonezu, posiekanej natki, soli i pieprzu. Ozdobić plasterkami cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

21.11.2013 18:32
Pyszności.

IKrakowianka

16.02.2013 21:18
smakowite

kielcok1

08.12.2011 19:33
a co na to śledż

rakow2

01.05.2011 16:54
rybka lubi pływać

Agnik

17.04.2011 17:59
ciekawe

pioge7

05.03.2011 16:18
apetycze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat