Śledzie w majonezie

Śledzie w majonezie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe solone

    1 kg
  • majonez

    10 dag
  • cebula

    1/2 sztuki
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • posiekana natka pietryszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Śledzie w majonezie

Płaty śledziowe należy pokroić na niewielkie kawałki, przełożyć do salaterki, posypać posiekaną cebula i polać sosem przygotowanym z majonezu, posiekanej natki, soli i pieprzu. Ozdobić plasterkami cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Wafelek2601 21.11.2013 18:32
Pyszności.
IKrakowianka 16.02.2013 21:18
smakowite
kielcok1 08.12.2011 19:33
a co na to śledż
rakow2
rakow2 01.05.2011 16:54
rybka lubi pływać
Agnik 17.04.2011 17:59
ciekawe
pioge7 05.03.2011 16:18
apetycze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat