Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w majeranku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 30 dkg
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżki
oliwa 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w majeranku

Filety zamoczyć na przynajmniej 3 godziny. (najlepiej w mleku )
Pokroić na małe kawałki.
Na jeden talerzyku umieścić majeranek na drugim czosnek.
Osuszone kawałki śledzia, obtoczyć w czosnku a następnie w majeranku.
Ułożyć ciasno w słoiku, zalać całkowicie oliwą, zamknąć słoik, odstawić do lodówki na przynajmniej dwa dni.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 26.11.2014 20:02
ale nabrałam apetytu na takie śledziki
adelajda 26.11.2014 17:49
@ Habibi własnie przepis pochodzi od mojej babci :)) Tylko ona używała czosnku w ząbkach :)
Habibi 26.11.2014 17:43
Moja Mama uwielbia te śledziki i właśnie dzisiaj je robiłam kolejny raz przy okazji robienia śledzi z cebulką i jabłkami w śmietanie :)
Bernadeta1 26.11.2014 17:36
Nigdy tak nie robiłam śledzia ale warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak