Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w lekkim sosie jogurtowo-musztardowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

płaty śledziowe solone 200 gram

marynata

jogurt grecki 200 ml
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
cukier 1/2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka

Porada

Jeżeli mamy bardzo słone śledzie wymoczyć je zmieniając jeden lub 2 razy wodę.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w lekkim sosie jogurtowo-musztardowym

Płaty śledziowe odcedzić ze słonej zalewy.Przepłukać na sitku.Zalać zwykłą wodą i odstawić na 12 godzin do lodówki.Po tym czasie śledzie odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.Dymkę drobno posiekać.Składniki marynaty wymieszać i zalać śledzie.Odstawić do lodówki na kilka godzin.Podawać z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 30.04.2017 17:16
po prostu pycha
Jagódka77 24.04.2017 13:41
na pewno wypróbuję bo bardzo lubię śledzie
AZgotuj 08.04.2017 15:29
ślinka cieknie:)
Wiesława1 08.04.2017 15:11
Pyszny śledzik
Grazyna0211 08.04.2017 12:11
smaczne śledziki
Madzai 08.04.2017 10:45
Muszę zrobić :)
Róża1 08.04.2017 09:49
śledzie pod każdą postacią , a szczególnie w takim sosiku :-)
Krzysztof15 08.04.2017 08:53
pyszna rybka
mirosława4 08.04.2017 08:52
apetyczne danie
Mniam 08.04.2017 08:13
Narobiłaś mi smaka na śledzie :)
w mojej kuchni 08.04.2017 00:24
pyszne danie do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak