Śledzie w lekkim sosie jogurtowo-musztardowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • płaty śledziowe solone

    200 gram

marynata

  • jogurt grecki

    200 ml
  • musztarda miodowa

    1 łyżeczka
  • musztarda sarepska

    1 łyżeczka
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • cebula dymka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe odcedzić ze słonej zalewy.Przepłukać na sitku.Zalać zwykłą wodą i odstawić na 12 godzin do lodówki.Po tym czasie śledzie odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.Dymkę drobno posiekać.Składniki marynaty wymieszać i zalać śledzie.Odstawić do lodówki na kilka godzin.Podawać z pieczywem
Aleksandra/Olcia
Jeżeli mamy bardzo słone śledzie wymoczyć je zmieniając jeden lub 2 razy wodę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 30.04.2017 17:16
po prostu pycha
Jagódka77 24.04.2017 13:41
na pewno wypróbuję bo bardzo lubię śledzie
AZgotuj 08.04.2017 15:29
ślinka cieknie:)
Wiesława1 08.04.2017 15:11
Pyszny śledzik
Grazyna0211 08.04.2017 12:11
smaczne śledziki
Madzai 08.04.2017 10:45
Muszę zrobić :)
Róża1 08.04.2017 09:49
śledzie pod każdą postacią , a szczególnie w takim sosiku :-)
Krzysztof15 08.04.2017 08:53
pyszna rybka
mirosława4 08.04.2017 08:52
apetyczne danie
Mniam 08.04.2017 08:13
Narobiłaś mi smaka na śledzie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat