Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w koperkowym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 10 szt.
musztarda 2 łyżki
ocet 1 łyżka
śmietana gęsta 4 łyżki
ogórki konserwowe 3 szt.
żółtko jajek 1 szt.
koperek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w koperkowym sosie

Przygotowanie:
Filety pokroić na kawałki i przełożyć do salaterki. Żółtko rozetrzeć z musztardą, octem i przyprawami, w między czasie dodawać olej i śmietanę. Ogórki obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę, a koperek bardzo drobno posiekać, następnie wymieszać z utartym wcześniej majonezem. Polać pokrojone śledzie w salaterce, wymieszać, ozdobić świeżymi gałązkami koperku i odłożyć w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 25.11.2014 14:43
dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak