Śledzie w curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie w occie

    250 g
  • jabłka

    1 szt
  • marchew

    1 mała szt
  • imbir starty

    1 łyżeczka
  • cebula

    1/2 szt
  • curry

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

(Zmodyfikowany przepis Kurta Schellera)
Śledzie pokrój w kosteczkę. Marchew obierz i ugotuj, a następnie pokrój w kostkę razem z jabłkiem. Cebulę obierz i posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki w miseczce i w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Odstaw na godzinę do lodówki. Podaj

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 09.01.2013 22:59
smaczne śledzie,to cos dla mnie
safcia 08.01.2013 18:53
imbir i curry może być ciekawe połączenie
Gracer 08.01.2013 18:50
fajne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat