Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w curry

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Lubicie curry? Jeśli tak koniecznie wypróbujcie ten przepis. Goście i rodzina będą zachwyceni tak przygotowanymi śledziami. Z przyprawą curry Prymat są idealne.

Składniki:

Śledzie w curry:

filety śledziowe 60 dag
jogurt naturalny 1 szklanka
majonez 4 łyżki
cebula 2 sztuki
rodzynki 2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
sok z cytryny 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 0.5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w curry

Filety śledziowe wymoczyć przez noc w zimnej wodzie, następnie odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, drobno posiekać i przelać na sicie gorącą wodą. Rodzynki zalać gorącą wodą i moczyć około 5 minut. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać posiekaną cebulę, odsączone rodzynki, cukier, curry, sok z cytryny oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać. W miseczce na dno polać odrobinę sosu, następnie ułożyć warstwę śledzi. Czynność powtórzyć. Schłodzić przez 24 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak