Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie smażone w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Filety Matiasa 6 sztuk
jajko 2 sztuki
mąka 4 łyżki
mleko 3 łyżki
olej do smażenia 1/2 litra
sól 1 szczypta na każdy filet
pieprz 1 szczypta na każdy filet

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie smażone w cieście

Filety opłukać, osuszyć, pokroić w dzwonka. Jajka wbić do miseczki, dodać mleko i mąkę. Ciasto wyrobić trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzać olej. Dzwonka śledzia posypać przyprawami, zanurzać w cieście, wrzucać na głęboki tłuszcz, smażyć po 3 min z każdej strony. Podawać gorące z ziemniakami i surówką z warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak