Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 5 sztuk
jaja 2 sztuki
mąka pszenna do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie smażone

Śledzie moczymy w zimnej wodzi, płuczemy. Za pomocą ręcznika osuszamy i kroimy w mniejsze kawałki. Śledzi nie trzeba doprawiać - są naturalnie słone. Jajko roztrzepujemy z odrobina soli. Śledzie panierujemy najpierw w mące, potem jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 20.12.2016 09:34
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak