APM

Śledzie pomidorowo miodowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    6 sztuka
  • przecier pomidorowy

    0,5 kartonik
  • olej

    1/4 szklanka
  • cebula

    3 sztuka
  • miód

    2 łyżka
  • sok z cytryny

    0,5 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przepis na te pyszne śledzie znalazłam na innej stronie kulinarnej.

Olej wlewamy na patelnię lub do garnuszka, wrzucamy cebulę i smażymy kilka minut aż się zeszkli, dodajemy sok z cytryny, przecier i miód, naczynie przykrywamy i dusimy sos kilka minut.

Śledzie wymoczyć i pokroić na mniejsze kawałki, gdy sos ostygnie w naczyniu układamy wszystko warstwami zaczynając od sosu.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
lara 17.06.2013 13:31
super, polecam każdemu!
Olga_SK 17.06.2013 09:35
przepis zapisany do szybkiego wykorzystania! śledzie uwielbiam, dodatek miodu w daniach również. Połączenie obu musi być fantastycznym doznaniem smakowym!
Janina 17.06.2013 08:03
Pyszności, mniam
Agnieszka-87-25 17.06.2013 07:53
śledzie są pyszne a w takim sosie to rewelacja
kasienka23 17.06.2013 07:52
fajny przepis, uwielbiam śledzie!
Rossie 17.06.2013 07:51
ekstra takie sledziki. dawno nie jadłam
msmors 17.06.2013 07:40
jak zawsze przepis super.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat