Śledzie pomidorowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    8 szt
  • cebula

    2 szt
  • olej rzepakowy

    2/3 szklanki
  • ocet 10 %

    1/3 szklanki
  • koncentrat pomidorowy

    100 g
  • ziele angielskie

    4-5 kulek
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 łyżeczka
  • woda zimna

    500 ml
  • mleko

    500 ml
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Śledzie pomidorowe foto
Śledzie namoczyć w wodzie wymieszanej z mlekiem na ok 8 godzin. Następnie odcedzić je i pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Śledzie pomidorowe foto
Cebulę obrać i pokroić w piórka, zeszklić na oleju, przełożyć do miski i ostudzić. Do zimnej cebuli dodać ocet, przyprawy i koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Śledzie pomidorowe foto
W słoiku warstwami układać śledzie na przemian z zalewą. Odstawić na 2-3 dni. Po tym czasie śledzie są gotowe do spożycia. Smacznego
Joanna Kryla
To moje ulubione śledzie, w których wyraźnie czuć smak pomidorów. Doskonałe na domowe przyjęcia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 27.04.2017 19:51
smaczny śledzik
jagoda5913 27.04.2017 13:56
fajne śledzie
Futka 27.04.2017 13:03
Doskonałe śledziki :)
mirosława4 27.04.2017 11:05
apetyczne !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat