Śledzie pod śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie w oleju

    1 opakowanie
  • jabłka

    2 szt
  • śmietana 18 proc

    250 ml
  • cebula biała

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie kroimy na mniejsze kawałki, cebule kroimy w drobną kostkę, jabłka trzemy na tarce. Na półmisku układamy śledzie następnie przykrywamy je cebulą i startym jabłkiem, całość przykrywamy śmietaną. Na samym końcu posypujemy pieprzem. Śledzie odstawiamy na 2-3godziny do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 02.01.2013 15:54
pyszności
Ada-Gaba 02.01.2013 07:31
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat