Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie pod śliwkową pierzynką z migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 3 płaty
Śliwki kalifornijskie 100 g
migdały w płatkach 20 g
ocet balsamiczny 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pod śliwkową pierzynką z migdałami

1
Filety śledziowe pokroić na 3-4 cm kawałki. Odstawić w wodzie na całą noc.
2
Śliwki podgrzewać w rondelku aż zmiękną. Dodać octu balsamicznego i rozgnieść widelcem.
3
Śledzie przepłukać w czystej wodzie, wymieszać ze śliwkami. Odstawić na min 1-2 godziny aby całość przeszła smakiem.
4
Układać na talerzu lub łyżkach do przystawek. Posypać płatkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak