Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie pod porową pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledz w occie 6 - 7 płatów
por (biała część)
jajko ugotowane na twardo 4 szt
majonez
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pod porową pierzynką

Sledzie pokroić w kilku centymetrowe kawałki i ułożyć na talerzu
Jaja ugotować na twardo, pokroić w kostkę
Pora drobno pokroić i sparzyć wrzątkiem na druszlaku
Połączyć jaja, pora oraz majonez doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowaną pierzynkę wyłożyć na przygotowane śledzie
Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 01.12.2013 20:54
muszę je wypróbować
fotoviderek 28.03.2013 09:43
Śledzie i por to super połączenie :)
Andrzej8 13.03.2013 17:35
muszę wypróbować bo wygląda znakomicie
Magda60 06.01.2013 18:22
pyszne
Bernadeta1 06.01.2013 17:26
super takie śledziki
Krzysztof15 27.12.2012 14:56
super
Botwinka 27.12.2012 14:51
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak