ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe solone

    3 sztuki
  • cebula

    1
  • ziemniak

    2
  • marchew

    2
  • jajka

    2
  • olej

    2 łyżki
  • mjonez

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować ziemniaki,marchew i jajka,obrać z łupinek.Śledzie pokroić w kostkę i dodać do nich drobno pokrojoną cebulę,wlać olej i wymieszać.Ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i ułożyć w podłużnej salaterce.Na to wyłożyć śledzie z cebulą.Następnie zetrzeć marchew na tarce o dużych oczkach i wyłożyć na śledzie.Marchew posmarować majonezem i posypać jajkiem startym na tarce o małych oczkach.Można dowolnie udekorować.UWAGA:kładąc na siebie kolejne warstwy każdą należy ucisnąć łyżką.Z podanej proporcji wychodzi podłużna salaterka jak na zdjęciu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 15.09.2012 20:26
pycha
Mariusz10 07.01.2012 16:32
smaczne
Izabela28 10.06.2011 12:59
lubię śledzie solone:)
Krystyna32 06.03.2011 16:24
pycha
basia70 17.02.2011 12:28
bardzo dobre
MAR3STA 19.01.2011 21:39
super efekt;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat