Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
matiasów
6 -
marchewki
2 -
ziemniaki
2 -
jajek
5 -
szczypiorek posiekany
-
majonez. tradycyjny, sól i pieprz
Do smaku
Sposób przygotowania
Marchewki, ziemniaki i jajka gotujemy.
Marchewki i ziemniaki kroimy w kostke.
Ugotowane jajka oddzielamy białka od żoltek i też kroimy w kostkę.
Sposób układania:
Na sam doł ukladamy matiasy, następnie marchewki pokrojone w kostkę. Smarujemy majonezem cieńką warstwą. Doprawiamy sola i pieprzem. Nastepnie układamy Ziemniaki i białka pokrojone w kostkę. Smarujemy majonezem i dajemy zółtka pokrojone w kostkę i posypujemy szczypiorkiem
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się