Śledzie pod pierzynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasów

    6
  • marchewki

    2
  • ziemniaki

    2
  • jajek

    5
  • szczypiorek posiekany

  • majonez. tradycyjny, sól i pieprz

    Do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Matiasy moczymy okolo 2 godzin. Nastepnie kroimy w kostkę.
Marchewki, ziemniaki i jajka gotujemy.
Marchewki i ziemniaki kroimy w kostke.
Ugotowane jajka oddzielamy białka od żoltek i też kroimy w kostkę.

Sposób układania:
Na sam doł ukladamy matiasy, następnie marchewki pokrojone w kostkę. Smarujemy majonezem cieńką warstwą. Doprawiamy sola i pieprzem. Nastepnie układamy Ziemniaki i białka pokrojone w kostkę. Smarujemy majonezem i dajemy zółtka pokrojone w kostkę i posypujemy szczypiorkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 26.07.2013 08:58
fantastyczne
Izabela28 11.10.2010 12:02
Pychotka. Uwielbiam takie sałatki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat