Śledzie pod pierzynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    0,5 kilograma
  • jajka

    5 sztuk
  • ogórki konserwowe

    5 sztuk
  • cebula

    2 sztuki
  • ser żółty

    200 gram
  • majonez

  • oliwa

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i ułożyć na dnie salaterki, skropić oliwą oprószyć solą i pieprzem. Śledzie wymoczyć przez godzinę w wodzie ,pokroić w kostkę i ułożyć na cebuli. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę, ułożyć je na śledziach.
Obrane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i ułożyć na sałatce. Majonez rozsmarować na jajkach, ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać na wierzch sałatki.
bogusia 82
Śledź przyrządzony w ten sposób zawsze gości w moim domu na wigilijnym stole, jest bardzo smaczny, polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota w 25.01.2016 21:50
Robię podobne, są pyszne!
Katarzyna/kate1980 25.01.2016 20:05
moje ulubione
gosia1988 25.01.2016 19:33
smaczne danie
Konczi 25.01.2016 19:31
połączenie dla mnie dość nowe ale musi być pycha !
halina17 25.01.2016 19:06
smaczne : )
irenka 25.01.2016 17:59
pyszności,lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat