Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie pod pierzynką

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy 0,5 kilograma
jajko 5 sztuk
ogórki konserwowe 5 sztuk
cebula 2 sztuki
ser żółty 200 gram
majonez
oliwa
sól i pieprz

Porada

Śledź przyrządzony w ten sposób zawsze gości w moim domu na wigilijnym stole, jest bardzo smaczny, polecam.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pod pierzynką

Cebulę pokroić w kostkę i ułożyć na dnie salaterki, skropić oliwą oprószyć solą i pieprzem. Śledzie wymoczyć przez godzinę w wodzie ,pokroić w kostkę i ułożyć na cebuli. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę, ułożyć je na śledziach.
Obrane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i ułożyć na sałatce. Majonez rozsmarować na jajkach, ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać na wierzch sałatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota w 25.01.2016 21:50
Robię podobne, są pyszne!
Katarzyna/kate1980 25.01.2016 20:05
moje ulubione
gosia1988 25.01.2016 19:33
smaczne danie
Konczi 25.01.2016 19:31
połączenie dla mnie dość nowe ale musi być pycha !
halina17 25.01.2016 19:06
smaczne : )
irenka 25.01.2016 17:59
pyszności,lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak