Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie pod pierzynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
ser żółty 10 dkg
groszek konserwowy 3 łyżki
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
ogórki 2 sztuki
śledzie 1/2 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pod pierzynką

Śledzie namoczyć w zimnej wodzie na ok 2 godz. Odcedzić i wypłukać. Śledzie pokroić w paski.

Ogórki kiszone, cebulę i jajka pokroić w drobną kosteczkę.

Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym przyprawić pieprzem.

Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

W słoiku układamy warstwami : śledzie, ogórek, jajka, groszek i cebula, polewamy sosem majonezowo- jogurtowym . Powtarzamy warstwy do wyczerpania składników. Całość posypujemy serem żółtym.

Smacznego!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 01.02.2014 22:34
i jaki ładny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak