Śledzie pod pierzynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • ser żółty

    10 dkg
  • groszek konserwowy

    3 łyżki
  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • ogórki

    2 sztuki
  • śledzie

    1/2 (solone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie namoczyć w zimnej wodzie na ok 2 godz. Odcedzić i wypłukać. Śledzie pokroić w paski.

Ogórki kiszone, cebulę i jajka pokroić w drobną kosteczkę.

Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym przyprawić pieprzem.

Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

W słoiku układamy warstwami : śledzie, ogórek, jajka, groszek i cebula, polewamy sosem majonezowo- jogurtowym . Powtarzamy warstwy do wyczerpania składników. Całość posypujemy serem żółtym.

Smacznego!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 01.02.2014 22:34
i jaki ładny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat