Śledzie pod pierzynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5 sztuk
  • marchewka

    3 sztuki
  • jajko

    5 sztuk
  • majonez

    3 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • pieprz

  • matijasy

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa w gotujemy w łupinach, obieramy. Ziemniaki i śledzie kroimy w kostkę, Białka oddzielamy od żółtek. Śmietanę mieszamy z majonezem. W szklanej salaterce do warstwowych sałatek układamy w kolejności: białka pokrojone w kostkę, śledzie, ziemniaki, starte na tarce marchewki. Majonez wymieszany ze śmietaną, żółtka starte na drobnej tarce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwia_sl 09.01.2014 22:20
Fajne na imprezę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat