Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Śledzie pod pierzynką

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
5 sztuk
marchewka
3 sztuki
jajko
5 sztuk
majonez
3 łyżki
śmietana
2 łyżki
pieprz
Sklep Prymat
matijasy
4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pod pierzynką

Warzywa w gotujemy w łupinach, obieramy. Ziemniaki i śledzie kroimy w kostkę, Białka oddzielamy od żółtek. Śmietanę mieszamy z majonezem. W szklanej salaterce do warstwowych sałatek układamy w kolejności: białka pokrojone w kostkę, śledzie, ziemniaki, starte na tarce marchewki. Majonez wymieszany ze śmietaną, żółtka starte na drobnej tarce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 09.01.2014 22:20
Fajne na imprezę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak