Śledzie pod pierzynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    4 sztuki
  • marchewka ugotowana

    2 sztuki
  • cebula biała

    1
  • żółty ser

  • pietruszka zielona

  • sól

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • majonez tradycyjny

  • matijasy

    3-4 płaty
  • jajko ugotowane na twardo

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotowane trzemy na grubej tarce i kładziemy na spód miski,odrobinę solimy. Na ziemniaki układamy wymoczone wcześniej śledzie,dajemy dużo pieprzu z młynka.
Następna warstwa to posiekana cebula,marchew starta na tarce i jajka drobno pokrojone.Zostawiamy sobie jedno żółtko. Wszystko przykrywamy majonezem i posypujemy posiekaną pietruszką oraz ztartym żółtym serem i żółtkiem.
Polecam :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 31.12.2016 16:13
muszą być smaczne
kamyk 21.06.2012 21:36
wyglądają rewelacyjnie i tak też pewnie smakują
smile 20.06.2012 20:08
mniam
edi 11.02.2012 21:03
ale ładne:)
szpindorio 22.01.2012 22:55
wygląda apetycznie
Marta1986 07.01.2012 12:59
pycha
mikrusiak 05.01.2012 19:32
fajne... :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat