Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie pod "pierzynką" :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty śledziowe 500 g
groszek konserwowy 200 g
ogóreczki z chili Smak 250 g
cebula biała 4 sztuki
ser żółty 200 g
majonez 6 łyżek
sól do smaku
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pod "pierzynką" :)

Płaty śledziowe kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulkę i ogórki równie kroimy w kostkę. Groszek konserwowy odcedzamy. Ser ścieramy na tarce. Majonez mieszamy z solą, pieprzem, chrzanem oraz jogurtem. Do dość szerokiego, ale nie wysokiego naczynia układamy warstwami składniki. Najpierw śledzie, które przykrywamy 2 łyżkami naszego "sosu". Następnie układamy cebulkę i znowu sos, potem ogórki, sos, groszek, sos i starty ser. I gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 29.12.2014 09:00
robię coś podobnego ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak