śledzie pod czerwoną pierzynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    5 szt
  • olej rzepakowy

    120 ml
  • marchew

    4 szt
  • cukier

    1 łyżka
  • sól do smaku

    1 g
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • matijasy

    8 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 (mały)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie kroimy w dzwonki.Marchewkę obieramy,ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na patelnię wylewamy olej przesmażamy marchewkę,podlewamy wodą dusimy do miękkości.Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy,cukier,paprykę dusimy jeszcze chwilę.Cebulę obieramy,kroimy w półplasterki szklimy na oliwie .Do miseczki wkładamy marchewkę,cebulę,śledzie dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku sola.Odstawiamy w chodne miejsce na noc

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 15.12.2013 23:02
strasznie malutkie te zdjęcia... prawie nie widzać co na nich jest

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat