Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po żydowsku

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3/4 szklanki
pomarańcza 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
majonez 3-4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
filety śledziowe 600 gramów
ogórek 1 sztuka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po żydowsku

Filety śledziowe zalać mlekiem i odstawić na 2-3 godziny. Po tym czasie osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w dzwonka.

Pomarańczę, jabłko, ogórka i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem, cukrem i połączyć z owocami, ogórkiem i cebulą.

Dzwonka śledzi ułożyć na półmisku. Polać przygotowanym sosem i przykryć folią. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Podawać jako przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.01.2013 00:24
smaczne takie śledzie
Mariusz10 06.06.2012 21:17
fajne
ela16 16.07.2011 10:53
super
pigila
pigila 04.05.2011 20:45
super
basia70 25.03.2011 20:14
smaczne
basia70 11.03.2011 22:01
smaczne
halina17 02.02.2011 19:00
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak