Śledzie po wileńsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    500 g
  • cebule

    4 szt średniej wielkości
  • olej

  • koncentrat pomidorowy

    100 g
  • goździki całe

    5 szt
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    3 ziarna
  • gałka muszkatołowa cała

    1/3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 szt
  • cynamon Prymat

    1/2 łyżeczki
  • ziele angielskie

    5 szt
  • imbir

    2 łyżeczki
  • cukier puder

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie przyprawy dokładnie zmiksowałem. Cebulę pokroiłem w piórka i zeszkliłem na oleju. Dodałem koncentrat pomidorowy i przestudziłem. Śledzie ułożyłem na półmisku, posypałem przyprawami. Zostawiłem na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia płaty śledzia pokroiłem na kawałki. Ułożyłem w dwóch warstwach, przykryłem gruba warstwą cebuli z koncentratem. Udekorowałem natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 19.04.2016 21:32
smacznie wyglądają
jasiek 16.10.2015 17:43
są doskonałe robiłem
bietka 02.06.2015 23:19
pyszne śledziki :)
dollce 02.06.2015 19:29
wyglądają mega apetycznie
jasiek 02.06.2015 14:48
ale piękny kolor wyszedł
Asik32 02.06.2015 13:36
same pyszności na tym talerzyku:)
halina17 02.06.2015 11:53
Dobre śledzie.
Mniam 02.06.2015 11:26
Na moim stole śledzie zawsze są mile widziane :) Twoje wyglądają bardzo smakowicie.
zabcia117 02.06.2015 10:53
Genialnie wyglądają :)
adelajda 02.06.2015 10:51
Pyszne śliedzie :)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat