Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po wileńsku

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 500 g
cebule 4 szt średniej wielkości
olej
koncentrat pomidorowy 100 g
Goździki całe Prymat 5 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 ziarna
Gałka muszkatołowa cała Prymat 1/3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
ziele angielskie 5 szt
imbir 2 łyżeczki
cukier puder 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po wileńsku

Wszystkie przyprawy dokładnie zmiksowałem. Cebulę pokroiłem w piórka i zeszkliłem na oleju. Dodałem koncentrat pomidorowy i przestudziłem. Śledzie ułożyłem na półmisku, posypałem przyprawami. Zostawiłem na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia płaty śledzia pokroiłem na kawałki. Ułożyłem w dwóch warstwach, przykryłem gruba warstwą cebuli z koncentratem. Udekorowałem natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 19.04.2016 21:32
smacznie wyglądają
jasiek 16.10.2015 17:43
są doskonałe robiłem
bietka 02.06.2015 23:19
pyszne śledziki :)
dollce 02.06.2015 19:29
wyglądają mega apetycznie
jasiek 02.06.2015 14:48
ale piękny kolor wyszedł
Asik32 02.06.2015 13:36
same pyszności na tym talerzyku:)
halina17 02.06.2015 11:53
Dobre śledzie.
Mniam 02.06.2015 11:26
Na moim stole śledzie zawsze są mile widziane :) Twoje wyglądają bardzo smakowicie.
zabcia117 02.06.2015 10:53
Genialnie wyglądają :)
adelajda 02.06.2015 10:51
Pyszne śliedzie :)))
Futka 02.06.2015 10:38
Mistrzowskie śledziki Arku! :) Prezentują się bajecznie! Palce lizać :D
AgaS10 02.06.2015 10:00
Pyszne śledzie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak