Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE PO WIEJSKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek kiszony 5 szt
cebula 4 szt
marchew 3 szt
olej 3 łyżki
Zalewa:
woda 1 szkl
ocet 1/2 szkl
cukier 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
śledzie 10 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE PO WIEJSKU

Śledzie moczymy całą noc, żeby mniej były solone. Marchewkę ścieramy na tarce, ogórki kroimy w plasterki, również cebulę kroimy w talarki. Gotujemy zalewę wraz z marchewką i cebulą. Gotowe śledzie dajemy do miski dodajemy ogórki i olej i zalewamy zalewą. Ja później przekładam do słoika żeby się jeszcze lepiej nasączyły zalewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak