ŚLEDZIE PO WIEJSKU

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek kiszony

    5 szt
  • cebula

    4 szt
  • marchew

    3 szt
  • olej

    3 łyżki
  • Zalewa:

  • woda

    1 szkl
  • ocet

    1/2 szkl
  • cukier

    4 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • śledzie

    10 (w zalewie solnej)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie moczymy całą noc, żeby mniej były solone. Marchewkę ścieramy na tarce, ogórki kroimy w plasterki, również cebulę kroimy w talarki. Gotujemy zalewę wraz z marchewką i cebulą. Gotowe śledzie dajemy do miski dodajemy ogórki i olej i zalewamy zalewą. Ja później przekładam do słoika żeby się jeszcze lepiej nasączyły zalewą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat