Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po wiejsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 1 kg
cebula 25 dkg
woda 1/2 l
olej słonecznikowy
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ocet 1/4 szklanki
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po wiejsku

Cebulę kroimy w plasterki. W garnku zagotowujemy wodę z octem, liściem i zielem. Wrzucamy cebulę i gotujemy przez 1 minutę. Zostawiamy do ostygnięcia, wyjmujemy przyprawy i zalewą (wraz z cebulą) zalewamy opłukane śledzie. Zostawiamy w lodówce na 7 dni. Przecedzamy. Śledzie i cebulę układamy w słoiku, zalewamy olejem i pozostawiamy w lodówce na kolejne 7 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 25.03.2011 23:12
Lubię takie śledziki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak