Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po tatarsku

2.0
(10)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Śledzie po tatarsku - macie ochotę je przygotować na kolację ale nie wiecie jak się ta to zabrać? Poniżej znajdziecie przepis i szczegółowy opis przygotowania! Polecam!

Składniki:

matiasy 6 sztuki
cebula 1 sztuka
ogórek kiszony 4 sztuki
pieczarki marynowane 20 sztuk
groszek konserwowy 2 łyżki
majonez 2 łyżki
śmietana 18% 1,5 łyżki
sok z cytryny z 1/2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po tatarsku

1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Następnie osuszam i skrapiam obficie sokiem z cytryny. Śledzie kroję na ukos na mniejsze kawałki.
2. Cebulę obieram i kroję w małą kostkę. Ogórki kiszone oraz pieczarki także kroję w małą kostkę. Do salaterki przekładam cebulę, ogórki, pieczarki oraz groszek. Dodaję majonez, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki.
3. Przygotowaną sałatkę wykładam na półmisek. Na sałatce układam kawałki śledzi i podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 05.10.2018 06:11
Ja sledzioholik :)
Jagódka17
Jagódka17 27.12.2017 16:09
uwielbiam śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak