Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Śledzie po tatarsku

5.0
(12)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Śledzie po tatarsku - macie ochotę je przygotować na kolację ale nie wiecie jak się ta to zabrać? Poniżej znajdziecie przepis i szczegółowy opis przygotowania! Polecam!

Składniki:

matiasy
6 sztuki
cebula
1 sztuka
ogórek kiszony
4 sztuki
pieczarki marynowane
20 sztuk
groszek konserwowy
2 łyżki
majonez
2 łyżki
śmietana 18%
1,5 łyżki
sok z cytryny
z 1/2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po tatarsku

1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Następnie osuszam i skrapiam obficie sokiem z cytryny. Śledzie kroję na ukos na mniejsze kawałki.
2. Cebulę obieram i kroję w małą kostkę. Ogórki kiszone oraz pieczarki także kroję w małą kostkę. Do salaterki przekładam cebulę, ogórki, pieczarki oraz groszek. Dodaję majonez, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki.
3. Przygotowaną sałatkę wykładam na półmisek. Na sałatce układam kawałki śledzi i podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 05.10.2018 06:11
Ja sledzioholik :)
Jagódka17
Jagódka17 27.12.2017 16:09
uwielbiam śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak