Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po tatarsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 5 szt
sos tatarski 150 ml
jajko ugotowane na twardo 5 szt
groszek konserwowy 1 puszka
grzybki marynowane 1 słoiczek
szczypiorek 2 pęczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po tatarsku

Kroki postępowania

1
Śledzie moczyć w wodzie przez 2-3 godziny. Odlać wodę. Ryby drobno pokroić a następnie wymieszać z sosem tatarskim. Popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 1 - Śledzie po tatarsku foto
2
Umyty szczypiorek, obrane ze skorupek jajka drobno posiekać i wymieszać ze śledziami.
Krok 2 - Śledzie po tatarsku foto
3
Dołożyć kilka posiekanych grzybków a resztę pozostawić do dekoracji. Doprawić do smaku i ponownie wymieszać.
Krok 3 - Śledzie po tatarsku foto
4
Wstawić do lodówki na dwie godziny. Podawać udekorowane szczypiorkiem i całymi grzybkami.
Krok 4 - Śledzie po tatarsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 09.04.2016 10:57
Super jedzonko :)
Pani Domu 06.04.2016 08:49
wyglądają bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak