Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie po tatarsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 60 dkg
cebula 2 szt
olej 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
jajko 1 szt
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie po tatarsku

Filety moczymy, skrapiamy sokiem z cytryny i kroimy w drobną kostkę,tak samo kroimy cebulę,łączymy ze sobą i dodajemy koncentrat pomidorowy,musztardę i resztę przypraw,olej dodajemy stopniowo stale mieszając aby utworzyła się konsystencja przypominająca tatara.Posypujemy natką pietruszki i drobno pokrojonym jajkiem ugotowanym na twardo.Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 27.08.2011 13:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak