Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po sułtańsku ( z rodzynkami)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie marynowane 500 g
cebula biała 500 g
rodzynki 80 g
olej 125 ml
keczup 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po sułtańsku ( z rodzynkami)

Kroki postępowania

1
Płaty śledziowe kroimy w paseczki (około 3 cm). Rodzynki sparzamy wrzątkiem.
Krok 1 - Śledzie po sułtańsku ( z rodzynkami) foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Rozgrzewamy patelnię z olejem, dodajemy cebulę i smażymy do miękkości.
Krok 2 - Śledzie po sułtańsku ( z rodzynkami) foto
3
Następnie dodajemy rodzynki, keczup i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 3 - Śledzie po sułtańsku ( z rodzynkami) foto
4
Łączymy z pokrojonymi śledziami. Całość przełożyłam do słoików. Najlepiej smakują po dwóch dniach.
Krok 4 - Śledzie po sułtańsku ( z rodzynkami) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 14.01.2015 09:44
bardzo dobre
Megg 13.01.2015 14:35
uwielbiam śledziki
Skotka 13.01.2015 14:06
pyszne:)))
dodi 13.01.2015 11:26
pyszne śledziki
Adam/ZUB3R 13.01.2015 10:58
wyglądają smacznie
Mama niejadka 13.01.2015 09:35
Fajny przepis, tylko śledzie bym obrała ze skóry :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak