Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po śnieżną pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Śledzie

filety śledziowe 3 sztuka
jabłko 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
seler 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka

Sos

sok z cytryny 2 łyżka
śmietana 1 łyżka
majonez 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po śnieżną pierzynką

Filety śledziowe kroimy w nieduże paski. Przekładamy je do dużej miski i dodajemy do nich obrane i oczyszczone jabłko posiekane w niedużą kostkę, tak samo jak cebulę. Obranego selera ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Pora kroimy w cienkie paski.
W osobnej misce mieszamy ze sobą sok z cytryny, majonez, śmietanę, sól i pieprz. Tak przygotowanym sosem zalewamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.
Przed podaniem chłodzimy w lodówce przynajmniej 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 03.01.2015 15:58
Lubię takie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak