Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po rosyjsku wg Zub3r'a

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 10
marchew 2
seler 1 mały
cebula 2
ocet winny 1 szk
cukier 1/3 szk
sól 1 łyż
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po rosyjsku wg Zub3r'a

Kroki postępowania

1
Ocet zagotowujemy z cukrem, solą, gorczycą i zielem angielskim.
Krok 1 - Śledzie po rosyjsku wg Zub3r'a foto
2
Warzywa myjemy i obieramy. Marchew i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka. Do zagotowanego octu dodajemy 2 szklanki wody i dodajemy warzywa. Dotujemy na wolnym ogniu ok 15 minut. Studzimy.
Krok 2 - Śledzie po rosyjsku wg Zub3r'a foto
3
Wywar doprawiamy do smaku. Dodajmy wymoczone w wodzie i pokrojone śledzie. Dodajemy liście laurowe. Schładzamy kilka godzin.
Smacznego!
Krok 3 - Śledzie po rosyjsku wg Zub3r'a foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 21.12.2014 13:42
pychota!!!
gosia56 21.12.2014 11:25
na pewno pyszne;)
teresa18 21.12.2014 10:17
pyszne śledziki
Pietruszka 20.12.2014 22:58
fajne śledzie
pajbek 20.12.2014 22:25
To lubię :-)
halina17 20.12.2014 21:37
Lubię śledzie :)
Megg 20.12.2014 20:43
uwielbiam śledziki w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak