Śledzie po podlasku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 6-8 filetów śledziowych solonych

  • 1 i 1\\2 szkl mleka

  • 4 średnie cebule

  • 2 łyżeczki musztardy

  • 1\\2 szkl. oliwy

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • jaja

    2 szt.
  • koncentrat

    2-3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety moczymy przez 3-4 godz kilkakrotnie zmieniając wodę-zimną. Następnie przez ok 2 godz moczymy je w mleku. Odsączamy suszymy i kroimy śledzie na małe kawałki. Cebulę obieramy i szatkujemy w drobną kostkę. W misce mieszamy cebulę, śledzie koncentrat pomidorowy, musztardę oraz porzyprawy. Na końcu dolewamy powoli oliwę, ciągle mieszając. Gotowe śledzie posypujemy pokruszonym ugotowanym jajkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela28 23.11.2010 19:52
Pyszne, bardzo lubię śledzie solone:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat