Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po norwesku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matijasy 8 szt
śmietana 30% 0,5 szkl
cebula 1 szt
jabłko kwaśne 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
sok z cytryny
curry
musztarda
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po norwesku

Śledzie pokroić w dzwonka. Śmietanę ubić ze szczyptą cukru, dodać drobno posiekaną cebulę i jabłko oraz odcedzoną z zalewy kukurydzę. Doprawić sokiem z cytryny, musztardą, curry i pieprzem. Nie przetrzymać zbyt długo, gdyż sos traci smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak