Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledźie po norwesku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 8 szt.
śmietana 30% 0,5 kubka
cebula 1 szt.
jabłko kwaśne 1 szt.
kukurydza w puszce 1 szt
sok z cytryny
musztarda
curry
cukier
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Taki sposób podania w niczym nie przypomina naszego śledzia w śmietanie. Ma oryginalny, słodkawy smak.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledźie po norwesku

Śledzie pokroić pokroić w dzwonka. Śmietanę ubić z szczyptą cukru, dodać drobno posiekaną cebulę i jabłko oraz odcedzoną kukurydzę. Doprawić sokiem z cytryny, musztardą, curry i pieprzem. Nie przetrzymywać zbyt długo, gdyż sos traci smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak