Śledzie po naszemu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 kg
  • jogurt naturalny

    1 szt
  • majonez

    1/2 słoika
  • olej

    1/2 szkl.
  • ocet

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • śledzie

    3 (wiejskie)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie obrać ze skórki. Następnie pokroić w małe kawałki. Cebulę pokroić w krążki i zeszklić ją na rozgrzanym oleju. Cebulę doprawić wg uznania i odstawić do ostygnięcia. Jogurt i majonez razem wymieszać i dodać do cebuli. Na koniec dodać pokrojone śledzie i wszystko razem wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 03.01.2013 21:55
fajne
jasiek 03.01.2013 19:09
smakowita rybka
Marta1986 03.01.2013 19:01
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat