Śledzie po królewsku

Śledzie po królewsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • cebula

    1 szt.
  • majonez

    6 łyżek
  • kwasna gęsta śmietana

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    do smaku
  • matijasy

    6 szt.
  • jaja na twardo

    4 szt.
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie moczymy w wodzie przez kilka godzin, osączamy i kroimy na mniejsze kawałki.
Jajka kroimy w większą kostkę.
Groszek odsączamy z zalewy.
Cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy.
Majonez łączymy ze śmietaną i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem.
Do majonezu ze śmietaną dodajemy jajka, groszek oraz połowę cebuli i natki pietruszki, mieszamy.
Wykładamy na półmisek, a na wierzchu układamy kawałki śledzi i posypujemy resztą cebuli oraz natką pietruszki.
Schładzamy przez kilka godzin.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mufinka79

27.12.2013 17:57
Dziękuję za miłe komentarze :)

Janina

27.12.2013 11:32
Takie śledzie lubimy;)

patryska76

27.12.2013 10:38
Ciekawe wydanie śledzia ;-)

Olga_SK

27.12.2013 10:17
Rzeczywiście królewska przekąska :)

Megg

27.12.2013 10:14
przepyszne śledziki

Krzysztof15

27.12.2013 09:53
lubie sledzika

Edith85

27.12.2013 09:42
pychotka :)

Mniam

27.12.2013 09:32
Lubię takiego śledzia.

Aga-25

27.12.2013 08:33
mniam lubię :)

Agnieszka-87-25

27.12.2013 08:23
lubię śledziki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat