Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po grecku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 30 dkg
marchew 3-4 szt
cebula 2 szt
rodzynki 2 łyżki
olej 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po grecku

Kroki postępowania

1
Marchewki obieramy i gotujemy ( powinny być trochę twarde). Cebule kroimy w kosteczkę. Na zimny olej wrzucamy cebulę i chwilę ją dusimy.
Krok 1 - Śledzie po grecku foto
2
Marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do cebuli dodajemy startą marchew i rodzynki.
Krok 2 - Śledzie po grecku foto
3
Mieszamy dusimy ok 3-4 minuty. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy.
Krok 3 - Śledzie po grecku foto
4
Mieszamy, dusimy 3 minuty. Na koniec przyprawiamy do smaku pieprzem. Odstawiamy do wystudzenia.
Krok 4 - Śledzie po grecku foto
5
Śledzie kroimy na małe kawałki. Dodajemy do warzyw i mieszamy.

Smacznego!!!
Krok 5 - Śledzie po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 18.04.2014 21:57
no, nawet ciekawe mogą być
agnieszka131919 18.04.2014 10:39
jeszcze takich nie robiłam, muszę spróbować
pajbek 17.04.2014 23:41
Robię podobnie :-)
Aleksandra/Olcia 17.04.2014 21:31
fajne danie
Megg 17.04.2014 20:35
uwielbiam śledziki, pycha
halina17 17.04.2014 20:30
Dobre śledzie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak