Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po flamandzku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 60 dag
cytryna 1/2
cukier 1 łyżeczka
woda 1/4 szklanki
Pieprz biały mielony Prymat
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po flamandzku

Śledzie wymoczyć 3 h. Połówki włożyć do słoja, zalać winem przegotowanym z przyprawami i wodą. Sparzyć cebulę na miękko, dodać do śledzi. Całość polać oliwą i skropić sokiem z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak