Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Śledzie po fińsku

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet ze śledzi solonych
3-4 szt
groszek konserwowy
0,5 puszki
śmietana
0,2 litra
Musztarda sarepska Prymat
0,5 łyżki
Sklep Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier puder
1 łyżka
cebula
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po fińsku

Ubitą śmietanę wymieszać z musztardą, curry Prymat, cukrem, drobno pokrojoną cebula i natką pietruszki. Porcje śledzi oraz groszek ułożyć na półmisku i zalać sosem śmietanowym. Potrawę przygotować co najmniej godzinę przed podaniem i odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 26.02.2011 12:23
Pyszne te śledzie:)
marenka 29.10.2010 09:17
Lubię śledzie
Marcin46
Marcin46 06.05.2010 14:01
Proste i fajne. Plus

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak