Śledzie po fińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet ze śledzi solonych

    3-4 szt
  • groszek konserwowy

    0,5 puszki
  • śmietana

    0,2 litra
  • Musztarda sarepska Prymat

    0,5 łyżki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubitą śmietanę wymieszać z musztardą, curry Prymat, cukrem, drobno pokrojoną cebula i natką pietruszki. Porcje śledzi oraz groszek ułożyć na półmisku i zalać sosem śmietanowym. Potrawę przygotować co najmniej godzinę przed podaniem i odstawić w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela28 26.02.2011 12:23
Pyszne te śledzie:)
marenka 29.10.2010 09:17
Lubię śledzie
Marcin46 06.05.2010 14:01
Proste i fajne. Plus

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat