Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po cygańsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie matjas 6
papryka czerwona 1
cebula 1
ketchup pikantny 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cukier 1/2 łyżeczki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po cygańsku

Kroki postępowania

1
Filety kroimy na mniejsze kawałki. Najlepiej jeśli filety są od razu z cebulką.
Krok 1 - Śledzie po cygańsku foto
2
Pokrojoną w drobną kostkę cebulę szklimy na oliwie. Paprykę kroimy w małą kostkę i dodajemy do cebuli. Doprawiamy solą i smażymy aż papryka zmięknie
Krok 2 - Śledzie po cygańsku foto
3
Dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy. Dodajemy cukier i podsmażamy.
Krok 3 - Śledzie po cygańsku foto
4
Wlewamy tyle wody, aby zrobił się gładki sos. Doprawiamy pieprzem i odstawiamy do wystygnięcia
Krok 4 - Śledzie po cygańsku foto
5
Wystygnięty sos mieszamy z filetami, nakrywamy folia spożywczą i odstawiamy do lodówki. Filety są lepsze na drugi dzień
Krok 5 - Śledzie po cygańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 07.04.2015 11:50
Super ,zrobię takie
Aleksandra/Olcia 07.04.2015 10:47
apetyczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak