Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po cygańsku.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filetów śledziowych solonych 1 kg
keczupu 1 szkl
oliwy z oliwek 3/4 szkl
musztardy 2-3 łyżki
cukru 2 łyżki
dużych cebul 5 szt
ogórków konserwowych 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po cygańsku.

Śledzie wymoczyć 1-2 godziny.Pokroić w paski.Podobnie górki konserwowe.Cebule pokroić w kostkę,sparzyć wrzątkiem.Wymieszać keczup oliwę ,musztardę i cukier.Dobrze wymieszać.Połączyć ze śledziami i warzywami. Najlepiej wstawić do lodówki na noc,wtedy uzyskamy odpowiedni smak.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.01.2013 11:12
uwielbiam śledzie pod każdą postacią
Ewa104 17.12.2012 15:06
Keczup można dać łagodny lub pikantny w zależności od tego czy lubimy ostre potrawy czy nie.Jeśli robimy dla większej liczby osób lepiej nie przesadzać z pikantnością.
Adamorek 15.12.2012 10:11
niezłe śledziki, a jaki ketchup?
Renataj 07.10.2012 19:06
Na takiego śledzika to chętnie się skuszę.
Izabela/bella81 01.02.2012 09:32
świetne
ZEWA 24.05.2011 08:56
pycha
SmacznaPyza 29.11.2010 09:44
śledzie...to od kilku dni \"mój\" temat :-)))
misia53 18.10.2010 12:49
śledziki palce lizać
noculos 21.09.2010 11:16
lubie sledzie
edyta18-20 10.09.2010 15:17
wyglądają smakowicie
Przemek4 30.08.2010 23:29
super
Justyna223 23.08.2010 13:29
Zgadzam się z Pyzą:) uwielbiam śledzie
SmacznaPyza 13.08.2010 08:31
jedną porcję na wynos proszę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak