Śledzie po cygańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledź świerzy

    6 szt
  • śmietana

    0,5 l
  • cebula

    1 szt
  • jaja

    3 szt
  • sól, pieprz

    1 szczypta
  • jabłka

    3 szt
  • grzybki marynowane

    1 szt
  • ogórek kiszony

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Śledzie wymoczyć , odlać wodę 3-4 razy
2. Podzielić w dzwonka
3. Grzybki, ogórki, jabłka, jajka pokroić w kostkę
4. Wszystkie składniki wymieszać z gęstą śmietaną
5. Doprawić solą i pieprzem
6. Przygotowanym sosem zalać śledzie .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat